Stefanović: Voleo bih da vidim reakciju EU i Davenporta

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Voleo bih da vidim reakciju EU i Davenporta

Vicepremijer Srbije Nebojša Stefanović rekao je da izjava Zorana Milanovića, koji je za Srbiju upotrebio izraz "šaka jada", više govori o njemu.

On je dodao i da bi voleo da vidi reakciju Evropske unije s tim u vezi.

Kako je preneo N1, Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da te izjave Milanovića “jako lepo i precizno govore o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj”. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“A voleo bih da vidim reakciju Evropske unije, Evropske komisije (EK), na kraju i gospodina Majkla Davenporta kao predstavnika EK u Srbiji, na to što se koriste uvrede, što se država i naš narod nazivaju šakom jada i svim ostalim izrazima koji su upotrebljeni", rekao je Stefanović.

Lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanovcih je na sastanku sa hrvatskim ratnim veteranima, koji su od njega zahtevali smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom i normalan dijalog sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao da Srbija nije nikakva diplomatska sila, kao i da su "Srbi mali narod - šaka jada".

Nazivajući državni vrh Srbije "tipovima", Milanović je rekao:

"Te tipove je izabrao srpski narod, ali je to šaka jada, nažalost, šaka jada, nikakva, kako vi mislite, diplomatska sila, to je mali narod".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.