Šta još ne sme iz EU u Rusiju?

Izvor: B92, 20.Okt.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta još ne sme iz EU u Rusiju?

Rusija će od sutra proširiti spisak namirnica koje ne mogu da se uvoze iz zemalja EU, dodavanjem proizvoda od goveđeg mesa, odrezaka i koštanog brašna.

Embargo na uvoz tih proizvoda Rusi su obrazložili nezadovoljstvom kvalitetom tih prozvoda koji su se na rusko tržište uvozili iz Unije, preneo je češki sajt e15.cz.

Takođe su ukazali da pregovori između predstavnika Unije i Rusije u Litvaniji nisu ispunili očekivanja ruske strane, a nisu garantovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni pravna sredstva u budućnosti.

O zabrani je odlučila ruska veterinarska i fitosanitarna služba Roselhoznadzor, dodaje sajt.

Ruski veterinari tvrde da su u 17 slučajeva u uvezenim goveđim proizvodima potvrđene zabranjene supstance - hloramfenikol, kadmium, tetraciklin, olovo, listerija i salmonela. Ti proizvodi su, prema Roselhoznadzoru, stigli iz Danske, Italije, Mađarske, Nemačke, Poljske i Austrije.

Zabranu, prema predsedniku Češkog saveza prerađivača mesa Jaromiru Kloudu, srednjoevropske države ne bi trebalo mnogo da osete, jer u Rusiju ne izvoze velike količine mesnih proizvoda, navodi sajt e15.cz.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi rekli "njet" i evropskoj govedini

Izvor: Blic, 20.Okt.2014

Rusija će od utorka, 21. oktobra, proširiti spisak namirnica koje ne mogu da se uvoze iz zemalja Evropske unije, dodavanjem proizvoda od goveđeg mesa, odrezaka i koštanog brašna...Embargo na uvoz tih proizvoda Rusi su obrazložili nezadovoljstvom kvalitetom tih prozvoda koji su se na rusko tržište...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.