Šreder: Vreme je da Nemačka odustane od izolacije Rusije

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šreder: Vreme je da Nemačka odustane od izolacije Rusije

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder smatra da nakon parlamentarnih izbora Nemačka može da promeni odnos prema Rusiji i da zauzme realniji stav Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder smatra da nakon parlamentarnih izbora Nemačka može da promeni odnos prema Rusiji i da zauzme realniji stav. „Rusija je najvažniji sused Evropske unije i član Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Takva se zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ne sme izolovati“, rekao je Šreder u intervjuu za list „Cicero“. Bivši nemački kancelar pozvao je da sankcije Rusiji budu postepeno ukinute i naglasio je da su obe zemlje zainteresovane za ekonomsku saradnju. Prema njegovim rečima, Nemačkoj su potrebni rusko tržište i resursi, a Rusija ima potrebu za iskustvima nemačke ekonomije. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šreder: Vreme je da Nemačka "popusti" odnose sa Rusijom

Izvor: B92, 24.Maj.2017

Beograd -- Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder smatra da nakon parlamentarnih izbora Nemačka može da promeni odnos prema Rusiji i da zauzme realniji stav..."Rusija je najvažniji sused Evropske unije i član Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Takva se zemlja ne sme izolovati", rekao je Šreder...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.