Srbija talac političara u regionu i neodlučnosti EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija talac političara u regionu i neodlučnosti EU

Srpski narod je tri decenije bio talac svojih političara, a danas Srbija postaje talac političara u susednim zemljama i talac neodlučne politike EU u oblasti proširenja, ocenjuje poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič.

Bogovič takođe smatra da Srbija danas, za razliku od one iz bliske prošlosti, sa reformskom politikom postaje garant stabilnosti na zapadnom Balkanu.

To je, kako je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je slovenački parlamentarac u EP, posebno važno u vreme kada u nekim zemljama susedima Srbije postoje potencijalna krizna žarišta.

Bogovič je stoga uveren, kako je izneo na panelu "Srbija na putu ka članstvu u EU", koji je u Evropskom parlamentu organizovala grupa "Prijatelji Srbije", da se proširenje EU mora nastaviti i da zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju isti tretman kao i države članice EU iz prethodnih paketa proširenja.

Bogovič je ukazao da je Evropa trenutno u krizi identiteta sa rastom evro-skepticizma i da ljudima iz zemalja kandidata vrlo jasno treba pokazati šta zapravo predstavlja učestvovanje u evropskim integracijama:

"Ono predstavlja određeni napredak, razvoj i posebno mogućnost da budu uspešni na mnogo većem evropskom tržištu. Kroz otvaranja pregovaračkih poglavlja, kao i uspešne pregovore, a posebno kroz realnu i vidljivu podršku Srbiji na njenom putu, pozitivno će okrenuti stav srpskog društva u evropskim institucijama, što je u ovom trenutku, najvažnije ", istakao je Bogovič.

U razgovoru na panelu je posebno istaknuto da je Srbija učinila ozbiljne napore za otvaranje prvih poglavlja na početku pregovaračkog procesa sa Evropskom komisijom, a posebno najzahtevnijih poglavlja 23 i 24, koje pokrivaju oblasti pravosuđa i ljudskih prava i sloboda, kao i unutrašnje poslove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bogovič: Srbija talac političara u regionu i neodlučnosti EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Srpski narod je tri decenije bio talac svojih političara, a danas Srbija postaje talac političara u susednim zemljama i talac neodlučne politike EU u oblasti proširenja, ocenjuje poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič...Bogovič takođe smatra da Srbija danas, za razliku od one iz iz bliske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.