Srbija posvećena članstvu u EU

Izvor: Akter, 26.Maj.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posvećena članstvu u EU

Srpski premijer Aleksandar Vučić i ambasador EU Majkl Devenport zajednički su izrazili želju da uskoro dođe i do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom da očekuje da EU realno sagleda napor koji zemlja čini u ispunjavanju evropskih standarda.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vladine Kancelarije za saradnju sa medijima navodi se da je Vučić rekao Devenportu da Srbija ostaje posvećena ispunjenju glavnog spoljnopolitičkog cilja – članstva u EU.

Kako se navodi, srpski premijer i ambasador EU zajednički su izrazili želju da uskoro dođe i do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.

Vučić i Devenport konstatovali su da se dobra saradnja delegacije EU i Vlade Srbije vidi i kroz realizaciju zajedničkih projekata, posebno na obnovi područja ugroženih posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava.

Srpski premijer zahvalio je EU na pomoći iz zajedničkog Fonda solidarnosti, kao i na novcu (80 miliona evra) iz IPA fondova koji EU u 2015. godini izdvaja za infrastrukturu u Srbiji.

Devenport je preneo Vučiću da zemlje EU veoma poštuju Vladu Srbije zbog uspešnih ekonomskih reformi koje sprovodi i političkog doprinosa stabilnosti u regionu.

"Evropska unija uverena je u kapacitete vlade da vodi Srbiju na evropskom putu", rekao je šef Delegacije EU.

"Tokom sastanka razgovaralo se i o dijalogu Beograda i Prištine i zajednički je konstatovano da je neophodno da se dijalog intenzivira", piše u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.