Srbija ne bira poglavlja, tvrdi Vulin

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne bira poglavlja, tvrdi Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao da Srbija u pretpristupnim pregovorima sa EU ne traži otvaranje ni najtežih, ni najlakših poglavlja, već da ona ide svojim putem i da gradi svoju zemlju.

Foto: Beta/Miloš Miškov

"Trudimo se da Srbija bude bolja, lepša, uređenija, bogatija, a da li će to prihvatiti i razumeti Evropska unija ili bilo ko drugi, manje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << važno", rekao je Aleksandar Vulin u Nišu.

Najvažnije je da mi stvorimo zemlju koja će biti vredna ne samo prijema u EU, već vredna prijema u bilo koju organizaciju, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija nije ta koja odlučuje kada će i šta biti otvoreno.

"Poglavlja u sebi sadrže brojne preporuke koje treba da ispunite i stvari koje je dobro da uradite da bi vaša zemlja napredovala, a mi se baš tako ponašamo", istakao je Vulin.

Vulin je rekao da će Srbija raditi na ispunjenju svih preporuka, jer je to dobro za nas i naveo primere pojedinih poglavlja, ukazujući da je u poglavlju 19 sadržana preporuka poboljšanja položaja socijalno ugroženih i da to i Srbija radi zato što se bori protiv siromaštva, a ne zato što to traži EU.

"U poglavlju 23 i 24 piše da se moramo boriti protiv korupcije i kakave veze ima EU sa tim? Mi ćemo se boriti protiv korupcije", naglasio je Vulin.

Na pitanje novinara da li treba očekivati najteže uslove od Nemačke, on je rekao da to nije stvar jedne zemlje i da je Nemačka vlada vezana odlukom Bundestaga, čiji je stav da prvo mora da se ispuni poglavlje 35 da bi mogla da se otvaraju ostala poglavlja.

To je stav njihove zemlje, rekao je Vulin i dodao da premijer Srbije Aleksandar Vučić kada razgovara sa predstavnicima stranih država govori o Srbiji, o našim potrebama o tome šta smo preduzeli i šta ćemo preduzeti, a da li će oni verovati ili neće to je njihova stvar.

Vulin je dodao da su interesi Srbije na prvom mestu.

Da li neko razume da smo Briselskim sporazumom zaštiti Srbe i da to treba nagraditi, to se nas ne tiče, ali nas se tiče položaj Srba na Kosovu i tiče nas se da se Briselski sporazum sprovede do kraja, a to znači da se formira Zajednica srpskih opština, rekao je Vulin.

On je Nišu sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem i sa direktorom Centra za socijalni rad "Sveti Sava" Zorananom Jović potpisao Memorandum o radnoj aktivaciji nosilaca prava ili osoba sa socijalnim potrebama.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vulin: Radimo na ispunjenju preporuka

Izvor: RTS, 22.Nov.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Srbija u pretpristupnim pregovorima sa EU ne traži otvaranje ni najtežih, ni najlakših poglavlja, već da Srbija ide svojim putem i da gradi svoju zemlju. ..Aleksandar Vulin rekao je da Srbija nije ta koja odlučuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.