Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima

04.09.2015. -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za Si-En-En da je potrebno sveobuhvatno evropsko rešenje za migrante, ističući da je Srbija pokazala solidarnost i toleranciju i da je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti.

Vučić je američkoj televizijskoj mreži rekao da je Srbija zemlja-kandidat za članstvo u EU i da je spremna da radi sa evropskim zemljama na rešavanju tog pitanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Premijer je u dodao da je Srbija možda jedina zemlja na svetu koja ne krivi nikog za problem izbeglica.

„Naš plan je bio da imamo dobar pristup, da pokažemo solidarnost i toleranciju, i mislim da je Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima koji su pobegli iz ratom zahvaćenih područja“, rekao je Vučić.

On je naveo da se situacija sa izbeglicama pogoršava, ali je istakao da će Srbija učiniti sve što može, pružiti medicinsku i svaku drugu pomoć i organizovati prihvat za nekoliko dana, koliko oni obično ostaju u Srbiji.

Upitan kako gleda na rešenja Mađarske, koja je između ostalog najavila da će poslati vojsku na granicu sa Srbijom zbog izbeglica koje žele da uđu na njihovu teritoriju, Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose sa tom zemljom i da ne želi da ih kvari, ali da ne može da kaže da smo zadovoljni tim rešenjima.

On je još jednom pozvao sve evropske zemlje na solidarnost, toleranciju i ljudski pristup, kao i na zajedničko rešenje tog problema.    

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.