Soros: Teško da će Tereza Mej ostati na vlasti

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soros: Teško da će Tereza Mej ostati na vlasti

Američki milijarder i investitor Džordž Soros večeras je izjavio da britanska premijerka Tereza Mej "neće potrajati" na sadašnjoj funkciji.
Soros je za Blumberg njuz, na večeri priređenoj na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, rekao da je teško očekivati da će Mejova "ostati na vlasti" imajući u vidu podele koje su se javile u njenom kabinetu, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Predsednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soros je ocenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti obema stranama.
Rojters podseća da je Soros poznat po tome da je ostvario ogroman profit 1992. kada je tipovao protiv britanske funte koja je tada pala ispod unapred utvrđenog nivoa i morala da se povuče iz Evropskog mehanizma menjačkog kursa.
Soros je izjavio i da je "lično ubeđen" da novoizabrani američki predsednik Donald Tramp neće uspeti u sprovođenju politika koje je najavio.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.