Sombor ima kapacitete za EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor ima kapacitete za EU

Grad Sombor ima sve preduslove za integraciju u EU, rečeno je na tribini pod nazivom "Evropeizacija srpskog društva – šta mogu da učinim za svoj grad u procesu EU integracija" održane u Somboru

Dušica Stojković, član Odbora za evropske integracije Narodne skupštine RS je rekla je da se lokalne samouprave, gradovi, ali i nevladine organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moraju na pravi način pripremiti na putu ka evropskim integracijama.

"Utisak je da je grad Sombor apsolutno spreman, ima kapacitete, snagu i energiju da odgovori izazovima koje predstavlja korišćenje IPA fondova", rekla je Dušica Stojković i navela da će "Srbija koristiti velika novčana sredstva, odnosno 200 miliona evra iz IPA fondova na godišnjem nivou".

Mihailo Udovički, predstavnik GIZ-a – Društva za međunarodnu saradnju, govorio je o IPA fondovima u periodu 2014-2020. godine, prekograničnoj saradnji, jačanju lokalne i zajedničke prekogranične inicijative.

Siniša Todorović, član Gradskog veća grada Sombora za privredu i finansije, je naglasio unapredjenje privredne grada.

"Mi želimo da kroz sve faze procesa pristupanja sagledavamo sve moguće benefite i da kandidujemo naše projekte kako bi obezbedili projektno finansiranje iz EU fondova u svim oblastima života u našem gradu, naročito kada je reč o unapređenju privrede grada. Preduslov za to je razvoj putne i železničke infrastukture, unapređenje industrijske zone što je jedan od naših najvećih prioritet", istakao je Todorović.

Tribina je održana u saradnji Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, Fondacije Konrad Adenauer i Odbora za međunarodnu saradnju Skupštine grada Sombora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.