Skup o poglavlju 31 u maju u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o poglavlju 31 u maju u Beogradu

Velika međunarodna konferencija posvećena poglavlju 31 u pregovorima sa EU, koje se odnosi na zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku, biće održana u Beogradu 12. i 13. maja.

Igor Novaković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove ( ISAC fond), organizatora konferencije, rekao je Tanjugu da će među gostima biti ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, bivši ministar spoljnih poslova Švedske Karl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bilt, jedan od uglednijih svetskih diplomata Robert Kuper i brojni gosti iz različitih evropskih zemalja.

"Nama su posebno interesantni gosti koji dolaze iz takozvane Višegradske četvorke, odnosno iz novih zemalja članica pošto one na najbolji način mogu da prenesu neka od svojih iskustava i nama", rekao je Novaković.

Navodeći da participacija unutar tog džinovskog koordinacionog sistema zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU donosi određene koristi za države članice, Novaković je rekao da se već sad spekuliše u javnosti da će jedno od poglavlja koje će za Srbiju biti najizazovnije biti upravo poglavlje 31.

Novaković je izrazio očekivanje da će međunarodna konferencija biti prilika da se šira javnost upravo upozna sa izazovima poglavlja 31, ali i sa šansama koje ono donosi.

Dvodnevna međunarodna konferencija biće održana u hotelu Kraun plaza u Beogradu. Među učesnicima biće i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU Andrija Pejović i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.