Škoti opet na referendumu?

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoti opet na referendumu?

EDINBURG - Škotski premijer Nikola Sturdžen izjavila je da bi eventualan pozitivan ishod referenduma o izlasku Britanije iz EU mogao da opravda održavanje drugog referenduma o nezavisnosti Škotske, piše britanski dnevnik "Tajms".

Ona je odbila da odbaci mogućnost održavanja drugog referenduma o nezavisnosti nakon parlamentarnih izbora u Škotskoj naredne godine.

Međutim, ona je naglasila da će biti potrebna "promjena okolnosti" kako bi se opravdalo održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << referenduma o nezavisnosti i kao primjer je ukazala na plebiscit o članstvu u EU, koji je predložila Konzervativna stranka britanskog premijera Dejvida Kamerona.

Juče je objavljen i predizborni program Škotske nacionalne partije /SNP/, na čijem je čelu Sturdženova, u kojem se navodi da se ta stranka neće samo boriti za jačanje Škotske već i da će iskoristiti svoj uticaj za donošenje "realne i pozitivne promjene" običnim građanima širom Britanije.

Podrška javnosti SNP-u je u porastu i rezultati predizbornih anketa pokazuju da bi nakon izbora u maju u britanskom Parlamentu mogao biti rekordan broj škotskih nacionalista.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.