Šengen pada NA DVE GODINE

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šengen pada NA DVE GODINE

Članice Evropske unije spremaju se da ograniče šengenskim režim bez granica na dve godine usled migrantske krize, javila je agencija Asošiejtid pres koja je imala uvid u dokumenta.

Svaka od 26 članica Šengena ima mogućnost da jednostrano uvede granične kontrole na najviše šest meseci. Taj period se može produžiti na do dve godine ako se ustanovi da neka od članica ne štiti svoje granice kako treba.

Dokument u koji je imala uvid agencija Asošijetid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pres pokazuje da se evropski zvaničnici spremaju da proglase da Grčka ne štiti dovoljno svoje granice.

Pročitajte još

Oko 2.000 ljudi dnevno dolazi na grčka ostrva preko Turske.

Austrijski kancelar Verner Fajman rekao je pre nekoliko nedelja da menja kurs prema izbeglicama i najavljuje da Austrija stavlja privremeno van snage Šengenska pravila i sprovodi pojačane granične kontrole.

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl upozorio je danas da bi ukidanje Šengena nanelo veliku štetu po austrijsku privredu, procenjujući negativne posledice na 1,2 milijardi evra godišnje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Šengen" pred suspenzijom?

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2016

BRISELOD STALNOG DOPISNIKAČLANICE Evropske unije spremaju se da ograniče šengenskim režim bez granica na dve godine usled migrantske krize, javila je agencija Asošiejtid pres, koja je imala uvid u dokumenta. Svaka od 26 članica "šengena" ima mogućnost da jednostrano uvede granične kontrole na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.