Sankcije za 16 Sirijaca zbog HEMIJSKOG NAPADA

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije za 16 Sirijaca zbog HEMIJSKOG NAPADA

Evropska unija je uvela sankcije protiv 16 Sirijaca "zbog njihove uloge u razvoju i upotrebi hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva", saopštio je danas Savet EU.

"Savet je dodao 16 osoba na listu lica koja su meta restriktivnih mera EU protiv sirijskog režima. EU je dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovih 16 osoba zbog njihove uloge u razvoju i upotrebi hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Među sankcionisanim osobama je osam vojnih zvaničnika visokog ranga i osam naučnika umešanih u širenje i isporuku hemijskog oružja.

Ukupno 225 državljana Sirije sada ima zabranu putovanja u zemlje EU, uz zamrzavanje imovine u evropskom bloku. Pod sankcijama je još 67 entiteta, navodi se u saopštenju.

Vlasti u Damasku ranije su demantovale da su umešane u napad hemijskim oružjem 4. aprila u provinciji Idlib, kada je, prema navodima opozicionih snaga, poginulo nekoliko desetina ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Borba EU protiv krijumčarenja migranata – zabrana prodaje gumenih čamaca

Izvor: RTS, 17.Jul.2017

Evropska unija je dozvolila državama članicama da zabrane prodaju Libiji gumenih čamaca, koji bi mogli da služe za nebezbednu plovidbu, i brodskih motora, kako bi sprečili opasno krijumčarenje migranata preko Mediterana. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.