Sankcije protiv Sberbanke, VTB...

Izvor: B92, 31.Jul.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije protiv Sberbanke, VTB...

Moskva -- Evropska unija uvela je danas sankcije protiv pet ruskih banaka u većinskom državnom vlasništvu, među kojima je i najveća ruska banka - Sberbanka.

Novim sankcijama su, pored Sberbanke, obuhvaćene i VTB banka, Gasprom banka, Vnješekonombanka (VEB) i Ruska poljoprivredna banka, i njima će, prema odluci EU, biti zabranjeno da prikupljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapital na evropskim berzama, javlja "Raša tudej".

"Bankarske" sankcije će stupiti na snagu 1. avgusta i važiće narednih godinu dana, a kako je saopšteno iz Brisela, ova odluka bi mogla biti revidirana posle tri meseca. Iz EU su takođe poručili da su od ovih kaznenih mera izuzete evropske podružnice ruskih banaka.

Navedene sankcije predstavljauju deo najnovijih kaznenih ekonomskih mera koje su Evropa i SAD preduzele protiv Moskve zbog ukrajinske krize.

Sberbanka je najveća banka u Rusiji i u Istočnoj Evropi, i treća najveća banka u čitavoj Evropi. Samo u Rusiji, ova banka ima preko 106 miliona klijenata, dok preko 11 miliona ljudi koristi usluge ove banke u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU uvela sankcije ruskim bankama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014

Evropska unija uvela je danas sankcije protiv pet ruskih banaka u većinskom državnom vlasništvu, među kojima je i najveća ruska banka - Sberbanka...Novim sankcijama su, pored Sberbanke, obuhvaćene i VTB banka, Gasprom banka, Vnješekonombanka (VEB) i Ruska poljoprivredna banka, i njima će, prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.