Samo ekonomski razvoj moze da ubrza pristup EU

Izvor: Beta, 23.Okt.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo ekonomski razvoj moze da ubrza pristup EU

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je u četvrtak da samo ekonomski razvoj može na "najbolji i najefikasniji način" da ubrza pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji (EU).

"Svaka od zemalja regiona mora da nastavi sa snažnim ekonomskim reformama u okviru svojih sistema, ali istovremeno zemlje moraju da budu i povezane kako bi Zapadni Balkan bio prepoznatljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Evropskoj uniji", kazao je Sertić na konferenciji za novinare posle sastanka ministara spoljnih poslova i ekonomije Zapadnog Balkana.

On je rekao da je na sastanku ministara spoljnih poslova i ministara privrede Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Kosova postignuta saglasnost oko mnogo zajedničkih projekata koji će se u budućnosti raditi.

"Svi smo svesni koliko je posla pred nama, pre svega u uredjenju poslovnog ambijenta, ali i pravljenju infrastrukturnih modela koji će svakoj privredi pomoći da bude efikasnija", dodao je Sertić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.