Samit Ukrajina-EU 27. aprila u Kijevu

Izvor: RTS, 29.Mar.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit Ukrajina-EU 27. aprila u Kijevu

Samit Ukrajine i Evropske unije (EU) biće održan 27. aprila u Kijevu, najavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.
Petro Porošenko i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dogovorili su se u telefonskom razgovoru da samit bude održan 27. aprila, navodi se u saopštenju pres službe ukrajinskog predsednika, prenos >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beta.

Samit te vrste predviđen je svake godine prema sporazumu o pridruživanju Ukrajine EU, potpisanog u junu 2014. godine.
Pres služba je navela da Junker iz zdravstvenih razloga neće posetiti u ponedeljak Kijev, kako je bilo ranije dogovoreno.
EU, koja finansijski podržava Ukrajinu, odobrila je 1,36 milijardi evra u okviru dva programa makroekonomske pomoći toj zemlji, koja je ekonomski razorena ogromnom birokratijom a od aprila prošle godine je dodatno opterećena sukobima na istoku zemlje s proruskim pobunjenicima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dogovoren samit Ukrajine i EU

Izvor: B92, 29.Mar.2015

Samit Ukrajine i Evropske unije biće održan 27. aprila u Kijevu, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko..."Porošenko i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dogovorili su se u telefonskom razgovoru da samit bude održan 27. aprila", navodi se u saopštenju pres službe ukrajinskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.