SVM pridruženi član Evropske narodne partije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM pridruženi član Evropske narodne partije

Savez vojvođanskih Mađara postao je pridruženi član Evropske narodne partije i trenutno je jedina parlamentarna stranka iz Srbije u najvećoj grupi evropskih stranaka, saopšteno je danas iz te stranke.

Odluku je donela Politička skupština Evropske narodne partije 1. i 2. septembra u Briselu, nakon što je razmatrala zahtev SVM-a za pridruženim članstvom, što je najviši mogući rang članstva, koji stranka koja aktivno deluje u zemlji van okvira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske unije, može da dostigne.

"Na osnovu jednoglasne odluke Političke skupštine, kao priznanje višegodišnjeg rada, SVM je postao pridruženi član Evropske narodne partije. Na ovaj način se stvorila mogućnost da SVM kao trenutno jedina parlamentarna stranka iz Srbije u ovoj grupaciji, još uspešnije sprovede interese naših građana na evropskom nivou", saopšteno je iz SVM-a.

Članovi Evropske narodne partije su između ostalih i vladaćujić mađarski Fides, odnosno stranke Angele Merkel i Nikole Sarkozija.

Savez vojvođanskih Mađara je od 2007. u statusu posmatrača član Evropske narodne partije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVM pridruženi član EPP

Izvor: Akter, 02.Sep.2015

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je danas da je ta stranka postala pridruženi član Evropske narodne partije (EPP)..Savez vojvođanskih Mađara je od 2007. u statusu posmatrača član najveće porodice stranaka EPP...Radna grupa, odnosno Politička Skupština Evropske narodne partije je 1....

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.