ŠTEDLJIVI TUSK Predsednik Evropskog saveta leti avionima niskobudžetnih kompanija

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTEDLJIVI TUSK Predsednik Evropskog saveta leti avionima niskobudžetnih kompanija

Novi predsednik Evropskog saveta, bivši poljski premijer Donald Tusk i bukvalno je shvatio parolu da Evropska unija mora da se približi Evropljanima i ne stidi se da leti sa niskotarifnim aviokompanijama.

Il presidente del Consiglio europeo @eucopresident Donald Tusk vola a casa con @Ryanair :) pic.twitter.com/L2qbrSWpPB

Iznenađeni Poljaci primetili su ovog vikenda prvog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU u avionu irskog "lou kost (niskobudžetnog)" prevoznika "Rajaner", i snimili ga tokom leta iz Brisela u Krakov i objavili fotografiju na Tviteru.

Danas su slike predsednika ES u avionu jeftine aviokompanije osvanule i u poljskim medijima a jedan od Tuskovih saradnika, Pavel Graš, objasnio je televiziji "TVN24" da se Tusk odlučio za tu kompanije da uštedi vreme, pošto je to bio jedini direktan let iz Brisela u Krakov.

Tusk je vikend proveo u domovini, u privatnoj poseti a takođe da svečano otvori supermoderno sirotište sa sportskim centrom u Odporišovu na jugu Poljske.

Prva zvanična poseta kao šefa ES Tuska čeka 8. januara, kada putuje u Rigu pošto Letonija od januara preuzima predsedavanje EU.

"Nisko-budžetski" je bio i protekli prvi samit EU u Briselu koji je pripremio Tusk, pošto su šefovi država i vlada članica EU dobili program i dokumente oko kojih su uspeli da se dogovore već prvog dana samita i drugi dan više nije nio bio potreban.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.