SKANDAL: Vučić sa Austrijom priznao nezavisnost Kosova!

Izvor: KMnovine.com, 11.Feb.2016, 06:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: Vučić sa Austrijom priznao nezavisnost Kosova!

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavili su juče Akcioni plan saradnje dve zemlje u tekućoj godini, koji predviđa nastavak podrške zvaničnog Beča Beogradu na putu ka EU, u cilju otvaranja daljih poglavlja, kao i nastavak dalje saradnje po pitanju izbegličke krize.





Ništa oko tog Akcionog plana ne bi bilo sporno da Vučić i Kurc nisu predstavili >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Srbiju bez Kosova!

Zajednički akcioni plan za saradnju Austrije i Srbije predviđa podršku sledećih koraka u pristupanju Srbije EU.
Kako se navodi, Austrija će podržati proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a predviđen je i zajednički rad na dobrosusedškim odnosima i rešavanju bilateralnih sporova.

Kada pogledamo ilustrijacu koja je propratila Akcioni plan, jasno je da su Vučić i Kurc saglasni da Kosovo više nije deo Srbije, iako Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu.

Kako stvari stoje, Vučić je odavno priznao Kosovo, sada je samo pitanje vremena kada će to zvanično obelodaniti.
Podsetimo da se početkom prošle godine u medijima podigla prašina jer je kompanija “Nektar” na pakovanju soka od paradajza “tomatelu” otcepila Kosovo.

Kompanija “Nektar” bila je primorana u javnosti da se pravda i brani. Saopštili su da je to karta Srbije sa pokrajinama koju su preuzeli sa Gugl mapa i da nema nikakve veze sa otcepljenjem.

Međutim, kada Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc na zvaničnom međudržavnom Akcionom planu otcepe Kosovo, svi okreću glavu.


Izvor: Teleprompter    :: © 2014 - 2016 ::    Molimo za navođenje izvora

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Austrija planira meč sa Kosovom

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 00:08

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc najavio je da će njegova zemlja igrati prijateljsku utakmicu sa Kosovom. Kurc je u poseti zemljama Balkana, a tokom boravka u Beogradu predstavio je Akcioni plan za region u kojem je predviđena fudbalska utakmica Austrije i Kosova, posle Evropskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.