ŠAMAR ŠKOTSKOJ: Idite vi lepo s Englezima!

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMAR ŠKOTSKOJ: Idite vi lepo s Englezima!

Predsednik Francuske Fransoa Oland i premijer Španije Marijano Rahoj izjavili su danas da ne postoji mogućnost da Evropska unija vodi bilo kakve pregovore sa Škotskom o mogućem učlanjenju.

Foto: Jeff J Mitchell/Guliver/Getty Images

Verujem da su svi snažno protiv toga. Ako odlazi Velika Britanija, odlazi i Škotska, rekao je Rahoj.

Škotska premijerka Nikola Sterdžon danas je u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razgovarala sa više zvaničnika Evropske unije u pokušaju da na neki način zaštiti interese Škotske posle odluke da Britanija napusti EU.

Ona je ponovila da će pokušati da izdejstvuje novi referendum o nezavisnosti i istakla da je u ovom trenutku najvažnije da se ispitaju sve mogućnosti za ostanak Škotske na zajedničkom evropskom tržištu.

Rahoj je na konferenciji za medije posle samita liera EU izjavio da želi "jasno da poruči da Škotska nema nadležnosti da pregovara sa Evropskom unijom".

Španija se protivi pregovorima sa bilo kime, osim sa Ujedinjenim kraljevstvom.

"Ja sam ekstremno protiv toga, svi naši ugovori su ekstremno protiv toga, a verjem da su i svi ostali ekstremno protiv toga. Ako ide Ujedinjeno kraljevstvo, ide i Škotska", kazao je Rahoj.

Španija je bila veliki protivnik referenduma o nezavisnosti Škotske, koji je organizovan prošle godine, pre svega zbog opasnosti da se isti scenario ponovi u Kataloniji.

Stav španskog premijera podržao je Oland, koji je poručio da će Evropska unija pregovarati sa Ujedinjenim kraljevstvom, ali ne i sa njegovim delovima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Oland i Rahoj: Nema pregovora, s Britanijom ide i Škotska

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

Predsednik Francuske Fransoa Oland i premijer Španije Marijano Rahoj izjavili su da ne postoji mogućnost da Evropska unija vodi bilo kakve pregovore sa Škotskom o mogućem učlanjenju...Verujem da su svi snažno protiv toga. Ako odlazi Velika Britanija, odlazi i Škotska, rekao je Rahoj...Škotska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.