SAD zabranile trgovinsku razmenu sa Krimom

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabranile trgovinsku razmenu sa Krimom

SAD su uvele ekonomski bojkot i zabranile svaku trgovinsku razmenu sa Krimom, dan pošto je EU Moskvi uvela slične sankcije.

"Ponovo pozivam Rusiju da prekine okupaciju i pokušaje aneksije Krima i da prestane da pruža podršku separatistima na istoku Ukrajine", izjavio je juče predsednik SAD Barak Obama.

Predstavnici Kijeva i proruski separatisti sinoć nisu uspeli da postignu dogovor o datumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << početka sastanka na kojem bi trebalo da bude pokrenut mirovni proces i da tako bude okončan konflikt na istoku Ukrajine, u kojem je do sada stradalo 4.700 ljudi.

Juče je i Kanada Moskvi uvela nove sankcije, kojima je u tu zemlju zabranjen ulazak za oko 20 osoba iz Rusije. Osim toga, uvedena su ograničenja za izvoz u Rusiju.

Kanadski premijer Stefan Harper rekao je da režim ruskog predsednika Vladimira Putuna krši teritorijalni integritet i suverenitet i Ukrajine.

"Kanada neće prihvatiti nelegalnu okupaciju Krima", rekao je Harper.

Zvanična Moskva je saopštila da će na najnovije mere Zapada odgovoriti snažnom porukom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.