Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozivaju vladu Kosova da riješi pitanje Specijalnog suda

Američka ambasadorica u Prištini, Tracey Ann Jacobson,  pozvala je političke lidere na Kosovu i Skupštinu da pitanje Specijalnog suda shvate ozbiljno i da ne rizikuju legitimitet i reputaciju Kosova radi jednog malog broja pojedinaca koji mogu biti optuženi u ovom sudu.

Izjavila jeda se očekuje da Vlada Kosova od EU dobije konačan nacrt Zakona o Specijalnom sudu.

"Imali smo nekoliko rundi vrlo  teških pregovora, ali na kraju, advokati i visoki zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU i State Departmenta izašli su sa, kako mi to u Americi zovemo, najboljom i konačnom ponudom. Nadam se da će Vlada uskoro to privesti kraju, kako bi se ovo pitanje proslijedilo  i podržalo u Skupštini. Svi znamo koja je alternativa ovome" upozorila je  ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džejkobson: Što pre osnivanje Specijalnog suda

Izvor: RTS, 03.Jun.2015

Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson poziva predstavnike kosovskih institucija da formiraju Specijalni sud jer u suprotnom SAD i druge zemlje neće moći da blokiraju formiranje tog suda u Savetu Bezbednosti UN. . ...

Nastavak na RTS...

"Specijalni sud osnivate ili vi ili SB UN"

Izvor: B92, 03.Jun.2015

Ambasadorka SAD u Prištini pozvala je skupštinu Kosova da usvoji ustavne amandmane kako bi se otvorio put za forimiranje Specijalnog suda na Kosovu...Osim toga, Trejsi En Džejkobson je upozorila da u suprotnom neće moći da bude sprečeno njegovo formiranje u Savetu bezbednosti UN...Ona je istakla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.