SAD pozdravile sporazum Srbije i Kosova

Izvor: VOA, 26.Avg.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozdravile sporazum Srbije i Kosova

Sporazumi koji su zaključeni o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama kao i mostu na Ibru, unaprediće život gradjana obe zemlje, navodi se u saopštenju Stejt Departmenta.

SAD su čestitale liderima Srbije i Kosova i njihovim delegacijama na postizanju značajnog sporazuma uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Mogerini i ujedno odale priznanje Mogerini i njenom timu.

“Sporazumi koji su finalizovani o Zajednici srpskih opština, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << energetici, telekomunikacijama, kao i mostu na Ibru, unaprediće život gradjana obe zemlje”, konstatuje se u saopštenju portparola Stejt Departmenta, Džona Kirbija.

Vašington je odao priznanje obema vladama na napretku ostvarenom u ispunjavanju obaveza koje proističu iz Briselskog sporazuma, čime su se dve zemlje približile normalizaciji odnosa na svom putu ka EU. “SAD pozdravljaju predanost obe strane tom procesu i nastaviće da snažno podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo EU", zaključuje se u saopštenju Državnog sekretarijata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ambasada SAD u Prištini čestitala vladi Kosova na sporazumima

Izvor: Blic, 26.Avg.2015

Ambasada SAD u Prištini uputila je danas čestitke "Vladi Republike Kosovo" na zaključenju četiri sporazuma u Briselu, navodeći da će oni unaprediti živote svih građana Kosova i ojačati regionalnu stabilnost..."Ovi sporazumi, koji poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, unaprediće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.