Ruski embargo koštao Evropu milijarde evra

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski embargo koštao Evropu milijarde evra

Poljoprivredni proizvođači u zemljama EU izgubili su od poljoprivrednog embarga Rusije 5,5 milijardi evra.

Proizvođači poljoprivrednih proizvoda u zemljama EU izračunali su gubitke od ruskog embarga na evropsku robu. Oni iznose 5,5 milijardi evra, izjavio je predsednik sindikata evropskih farmera Kopa-Kogeka Albert Jan Mat.

- Trgovinski embargo Rusije od kog stradaju farmeri i poljoprivredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zadruge praktično je prepolovio naš poljoprivredni izvoz - 5,5 milijardi evra - izjavio je on.

Mat je pozdravio odluku Evropske komisije da nastavi da pomaže poljoprivrednom sektoru, ali smatra da je to nedovoljno da se kompenzuju teški gubici koji su naneti proizvođačima“ svinjskog mesa, voća, povrća i mlečnih proizvoda.

U vezi sa tim, šef Kopa-Kogeka je pozvao EU da napravi plan podrške proizvođačima u regionima koji su najviše pogođeni embargom i "aktivizira pregovore sa Rusijom za ukidanje sanitarnih i fitosanitarnih ograničenja koja su uvedena na svinjsko meso početkom 2014. godine“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je ranije zabranu na uvoz proizvoda iz EU u Rusiju za godinu dana. Prema njegovim rečima, produženje recipročnih mera na sankcije EU je dobar podstrek za domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruski embargo koštao Evropu milijarde evra

Izvor: 011vodič.com, 01.Avg.2015

Proizvođači poljoprivrednih proizvoda u zemljama EU izračunali su gubitke od ruskog embarga na evropsku robu. Oni iznose 5,5 milijardi evra, izjavio je predsednik sindikata evropskih farmera Kopa-Kogeka Albert Jan Mat.. „Trgovinski embargo Rusije od kog stradaju farmeri i poljoprivredne zadruge...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.