Rusija preti EU poskupljenjem energenata zbog sankcija

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija preti EU poskupljenjem energenata zbog sankcija

Rusija je upozorila danas da će novi talas zapadnih sankcija protiv Moskve rezultirati višim cenama energenata za evropske potrošače, optužujući istovremeno Evropsku uniju da nije sposobna da vodi samostalnu politiku nezavisno od Vašingtona.

"Odlučujući se za sankcije, zvanični Brisel, po sopstvenoj volji, spušta rampu na dalju saradnju sa Rusijom u oblastima koje su ključne, poput sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << energetike.To je nepromišljen i neodgovoran korak, koji će neizbežno dovesti do viših cena na evropskom energetskom tržištu", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, a prenosi agencija Frans pres.

Ministarstvo je, takođe, kritikovalo Uniju zbog "nesposobnosti da odigra nezavisnu ulogu u svetskim pitanjima".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“EU neposobna da vodi politiku nezavisnu od SAD-a“

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2014, 00:22

Rusija je upozorila u sredu da će novi talas zapadnih sankcija protiv Moskve rezultirati višim cenama energenata za evropske potrošače, optužujući istovremeno EU da nije sposobna da vodi samostalnu politiku nezavisno od Vašingtona...Rusija upozorila: Sankcije zapadnih zemalja rezultiraće višim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.