Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2017, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi poslali ladu za EU, cena prava sitnica

Ruski proizvođač automobila Avtovaz počeo je prodaju nove lada veste u Nemačkoj.

A little bit of money for a lot of car: #LadaVesta starts sales in Germany https://t.co/q5AbvcGRcF pic.twitter.com/5rpcfEl1Md— Sputnik (@SputnikInt) 21. фебруар 2017.

- Trenutno više od 200 tih modela se izvozi u Nemačku. Početna cena je oko 12.500 evra za model sa ručnim menjačem, dok će automatik koštati 13.300 evra - rekli su iz Avtovaza.

Kako su naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u saopštenju, vozilo je posebno opremljeno za potrebe nemačkog tržišta.

Lada vesta je postavljena na potpuno novu mehaničku platformu razvijenu uz pomoć kolega iz grupacije Renoa.

Auto je dugačak 4.410 mm, širok 1.764 mm, a visok 1.497 mm. Međuosovinsko rastojanje od 2.635 mm garantuje solidan komfor putnicima koji se prevoze na zadnjim sedištima, dok zapremina prtljažnika iznosi 480 l.

Nova lada je pogonjena 1,6-litarskim benzinskim motorom (16V) sa 106 ks, dok se prenos snage na točkove obavlja pomoću petobrzinskog manuelnog menjača pozajmljenog od Renoa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.