Rešiti probleme, pa doneti novi ustav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rešiti probleme, pa doneti novi ustav"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da Srbija mora da odgovori na niz problema, od evropskih integracija do vraćanja pune autonomije Vojvodini, a zatim da donese novi ustav.

Kostreš u pisanoj izjavi medijima tvrdi da Srbija, punu deceniju od održavanja ustavnog referenduma 28. i 29. oktobra 2006. godine, ne rešava svoje probleme, nego nastavlja da ih gura pod tepih i vrti se u krug, praveći korak ka EU, pa dva unazad. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Zato nije čudno što mladi sve više napuštaju ovu zemlju, tražeći ne samo bolji standard, nego i uređenije odnose u društvu", rekao je on.

Kostreš navodi da i oni koji ostaju u zemlji žele da se Srbija modernizuje i razvija, ali i da se suoči sa sobom, sa svojom prošlošću i raščisti brojna pitanja, počev od toga ide li zaista ide ka evropskim integracijama ili ka tome da bude ruska provincija i dokle će se pitanjem Kosova blokirati evropski put.

Funckioner LSV pita može li se Srbija decentralizovati i uneti život u sve njene krajeve ili će se na kraju svi njeni građani preseliti u dva grada, lada će biti vraćena puna autonomija Vojvodine i kada će se prestati sa mitomanijom i promeniti odnos prema ratovima iz 90-ih i ratnim zločincima, a imenovati oni koji su za te ratove odgovorni.

Kostreš je naveo da su to samo neka od pitanja koja treba postaviti i raspraviti mirno, neostrašćeno, poštujući drugačiji stav i mišljenje, a mesto za to je Skupština Srbije.

"Kada se ta pitanja rasprave, potrebno je doneti novi Ustav, koji će okupiti sve građane i biti kamen temeljac za budućnost, a ne za podele i tapakanje u mestu kao što je sada slučaj. Tada neće biti potrebno da ustavni referendum traje dva dana i jednu noć, kao što je to bilo pre deset godina, 28. i 29. oktobra 2006.", naveo je on.

Kostreš je podsetio da "taj referendum u Vojvodini nije prošao".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kostreš: Što pre početi raspravu o novom Ustavu

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da Srbija mora da odluči da li zaista ide ka evropskim integracijama ili ka tome da bude "ruska provincija" i zatražio da što pre počne rasprava o donošenju novog Ustava...Kostreš je naveo u saopštenju da Srbija deset...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.