Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama vidi EU kao albansku budućnost

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama koji kaže da želi da transformiše Albaniju iz siromašne balkanske zemlje u modernu članicu Evropske unije, ušao je u u albansku politiku 1980-ih godina i odmah je zapažen kao visoki, bivši košarkaš, koji se školovao u Parizu.

Često je hvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Evropsku uniju koju vidi kao projekat "mira i prosperiteta" koji može da održi mir na Balkanu.

"Albanija je naša otadžbina i Evropa je naša budućnost", rekao je on 2013. godine u intervjuu za AFP, koristeći izreku bivšeg francuskog predsjednika Fransoa Miterana.

Rama je međutim optužen od svojih protivnika za organizovani kriminal, na šta je on obećao da će se povući iz političkog života ukoliko se optužbe dokažu.

Premijer Albanije je bio gradonačelnik Tirane od 2000. do 2011. godine, a zbog inicijative da renovira prijestonicu, dobio je mnoge pohvale i nagrade na Zapadu.

U svojoj kancelariji drži svoja umjetnička djela.

Sa trenutnom ženom, Lindom, ima dva sina i još jednog iz prethodnog brarka sa poznatom albanskom glumicom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Evropska unija je albanska budućnost"

Izvor: BKTV News, 26.Jun.2017

Premijer Albanije Edi Rama ušao je u u albansku politiku 1980-ih godina i odmah je zapažen kao visoki, bivši košarkaš, koji se školovao u Parizu...On želi da transformiše Albaniju iz siromašne balkanske zemlje u modernu članicu Evropske unije. Često je hvalio Evropsku uniju koju vidi kao...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.