Prva runda pregovora EU i Velike Britanije o Bregzitu protekla u pozitivnoj atmosferi

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva runda pregovora EU i Velike Britanije o Bregzitu protekla u pozitivnoj atmosferi

Današnju, prvu rundu pregovora EU i Velike Britanije o Bregzitu, obeležila je "neverovatno pozitivna atmosfera", rekao je izvor Rojtersa.

- Mislim da su sve strane prepoznale da sat otkucava i da se sada zaista mora požuriti i napraviti veliki, pozitivni koraci prema postizanju dogovora koji je u interesu svih strana - rekao je izvor.

Glavni pregovarači za Bregzi Britanije i Evropske unije danas su se složili da bi pregovori do oktobra trebalo da se drže >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << građanskih prava, finansijske nagodbe i drugih problema izlaska iz EU.

Glavni pregovarač EU Mišel Barnije i britanski pregovarač Dejvid Dejvis saopštili su da će se sledeće runde pregovora biti održane 17. jula, 28. avgusta, 18. septembra i 9. oktobra, navodi Rojters.

Obe strane ističu da žele transparentnost u ovom procesu.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.