Protesti mljekara iz Tuzlanskog kantona pred „Konzumom“

Izvor: Capital.ba, 01.Sep.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti mljekara iz Tuzlanskog kantona pred „Konzumom“

GRADAČAC, Proizvođači mlijeka iz Tuzlanskog kantona, njih 30, protestvovali su danas ispred prodajnog objekta hrvatskog „Konzuma“ u Gradačcu, iskazujući svoje negodovanje povodom zabrane izvoza mlijeka iz BiH u EU. Predsjednik grupacije za mlijeko Tuzlanskog kantona Sead Huskić izjavio je da ovim protestima proizvođači mlijeka ujedno daju podršku delegacviji BiH koje je na pregovorima u Briselu. Federalni mediji javljaju da je on dodao da su protesti mljekara ciljano organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u Gradačcu, jer u tamošnje dvije mljekare trenutno isporučuje mlijeko 5.500 kooperanata. „Ovu zabranu odmah treba ukinuti i dozvoliti nam izvoz u EU, jer smatramo da smo dovoljno konkurentni i tehnološki opremljeni da to možemo da radimo„, rekao je Huskić. Prema njegovim riječima, u slučaju negativnog stava iz Brisela, mljekari iz BiH blokiraće sav uvoz iz Hrvatske. Predstavnici Kancelarije za veterinarstvo BiH danas su na sastanku sa direktorom Direktorata za zdravlje i bezbjednost hrane Evropske komisije Bernardom van Getemom u Briselu dogovorili zasjedanje iduće sedmice, umjesto 16. septembra, kako je bilo ranije najavljeno. Evropska komisija suspendovala je prije nekoliko dana proceduru za uključivanje na novu listu proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda, koju je dostavila BiH, iako je Hrvatska uložila žalbu nakon isteka roka za njeno podnošenje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Gradačac: Ogorčeni mljekari prosipali mlijeko ispred objekta »Konzuma«

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2015

GRADAČAC- Proizvođači mlijeka iz Tuzlanskog kantona, njih 30, protestvovali su danas ispred prodajnog objekta hrvatskog "Konzuma" u Gradačcu, iskazujući svoje negodovanje povodom zabrane izvoza mlijeka iz BiH u EU...Predsjednik grupacije za mlijeko Tuzlanskog kantona Sead Huskić izjavio je da ovim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.