Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali trgovinski pregovori EU-SAD

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel rekao je danas da misli da su pregovori o slobodnoj trgovini Evropske unije i SAD propali.

Pregovori o takozvanom Transatlantskom partnerstvu za trgovinu i investicije (TTIP) slabo su napredovali poslednjih godina.

Gabrijel, koji je takođe nemački vice kancelar rekao je danas da su po njegovom mišljenju pregovori sa SAD de fakto propali, "iako niko to zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neće da prizna".

On je ukazao na to da se tokom 14 rundi pregovora dve strane nisu složile ni oko jednog od 27 razmatranih poglavlja.

Gabrijel je nepovoljno poredio pregovore o TTIP-u sa sporazumom o slobodnoj trgovini sklopljenom između EU i Kanade za koji je rekao da je više fer za sve strane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TTIP propao - Evropa ne pristaje na zahteve SAD

Izvor: B92, 28.Avg.2016

Pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini između SAD i EU zvanično nisu uspeli, saopštio je nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel...Razgovori između EU i SAD o Transatlantskom partnerstvu za trgovinu i investicije (TTIP) u suštini su propali, rekao je nemački vicekancelar i ministar ekonomije...

Nastavak na B92...

Propali trgovinski pregovori EU-SAD

Izvor: Beta, 28.Avg.2016

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel rekao je danas da misli da su pregovori o slobodnoj trgovini Evropske unije i SAD propali.Pregovori o takozvanom Transatlantskom partnerstvu za trgovinu i investicije (TTIP) slabo su napredovali poslednjih godina.Gabrijel, koji je takodje nemački vice kancelar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.