Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija programa Erasmus+: Šta čeka studente

SARAJEVO – EU info centar organizovao je danas u Sarajevu promociju programa Erasmus+ da bi se studenti iz ovog programa upoznali s onim što ih očekuje na univerzitetima u Evropskoj uniji.

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars- Gunnar Wigemark istakao je da je ovo prvi događaj u okviru programa Erasmus+ koji organizuju i zahvalio je svojim kolegama iz Brisela jer su podržali inicijativu.

“Želio bih se sastati s vama kada se vratite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nadam se da ćete se vratiti. Takođe se nadam da ćete ovo iskustvo iskoristiti i prenijeti ga na svoje prijatelje i druge mlade ljude u BiH. Ovo je izvrsna prilika i ponosan sam na to što mi kao EU imamo ovakve obrazovne programe. I sam sam učestvovao u sličnim programima i ne bih bio ovdje danas da nisam” – kazao je Wigemark.

Naglasio je da  se nada da će im ova prilika biti inspiracija i da će im biti zabavno i da će uživati i upoznati mnoge druge mlade i zanimljive ljude.

Visoka službenica i koordinatorica za obrazovanje i kulturu Evropske komisije za zapadni Balkan Helene Skikos podržala je ove mlade studente kazavši im da će imati izvrsnu priliku da se upoznaju o radu drugih univerziteta.

 “Ovaj program je pokrenut u 80-im godinama, prije 30 godina. Tada je bio isključivo u granicama Evropske unije, ali smo ga sada proširili. Mi imamo izdašan budžet za zemlje zapadnog Balkana. Nekada se zna desiti da moramo objaviti konkurs za drugi krug jer nemamo dovoljan broj prijavljenih. Naš godišnji budžet iznosi više od 20 miliona evra za zemlje zapadnog Balkana – izjavila je Skikos.

Rekla je da je ovo privremena mobilnost, ali da postoji mogućnost apliciranja i za stipendiju za, recimo, kompletan master studij.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.