Priznanje Kosova biće uslov za prijem Srbije u EU

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Kosova biće uslov za prijem Srbije u EU

01.03.2015. -

Potpredsednica Evropskog parlamenta Urlike Lunaček izjavila je da će u njenom narednom izveštaju o Kosovu pisati da je postignut izvestan napredak kada je reč o severu pokrajine, ali i dodala da će normalizacija odnosa i priznanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

„Za tako nešto ne postoji nikakav dokument, ali je to politički konsenzus — normalizovani odnosi sa Kosovom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na kraju i priznavanje Kosova biće uslov za ulazak Srbije u EU“, rekla je Lunaček.

Potpredsednica EP je istakla da Evropska unija više nikada neće prihvatiti novu članicu koja nema jasno određene i međunarodno priznate granice, kako što je to uradila s Kiprom.

Govoreći o svom izveštaju, ona je rekla da će u njemu pisati da je postignut izvestan napredak kada je reč o severu Kosova, naročito sa izborima za gradonačelnike i povećanjem broja projekata koje na severu finansira Unija.

„Naglašavam neophodnost da se nastavi sa formiranjem zajednice srpskih opština, što bi trebalo da učini suvišnom dalju potrebu za netransparentnim paralelnim strukturama“, naglasila je Urlike Lunaček.

sputnik 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.