Premijer: Građanima čestitam, Nemcima hvala

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Građanima čestitam, Nemcima hvala

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da 14. decembra ide u Brisel na međuvladinu konferenciju gde će, kako je naveo, otvoriti prva dva pregovaračka poglavlja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je zahvalan nemačkim parlamentarcima što su na zasedanju Bundestaga u petak dali zeleno svetlo za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

- Zahvalan sam ljudima u Bundestagu što su razumeli šta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbija uradila. To je Srbiji važno - rekao je Vučić i podvukao da Nemci drže do svoje reči.

On je čestitao građanima Srbije povodom te odluke i poručio da su to zaslužili svojim radom, strpljenjem i odgovornošću.

- U Evropu možete da idete samo ako pokazujete napredak u svim oblastima. Imamo još mnogo da radimo, još mnogo truda da uložimo i zato nisam slavodobitnički govorio o tome. To je za čestitku građanima, a ne za čestitanje Vučiću ili nekom drugom - rekao je Vučić.

Premijer Srbije najavio je odlazak u Brisel, 14. decembra, na međuvladinu konferenciju kako bi se otvorila prva poglavlja, a početkom godine još dva.

- Ali računam da poglalavlje 32 ubrzo i zatvore, jer znate da kod nas finansijska kontrola dobro funkcioniše - zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.