Preispitavanje sankcija EU protiv Rusije u januaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preispitavanje sankcija EU protiv Rusije u januaru

Evropska unija bi krajem januara trebalo da krajem januara 2015. godine preispita sankcije koje je uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, rekao je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

"Tema sankcija formalno treba da se pokrene ponovo krajem januara, jer je spoljnopolitička služba Evropske komisije naložila da se sankcije preispituju svaka tri meseca, a poslednji put je to urađeno 28. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oktobra", kazao je Čižov u intervjuu agenciji Tass.

On je, pak, dodao da je ta tema u stvari stalno prisutna u raznim oblicima i na različitim nivoima. Sredinom decembra ona je trebalo da bude jedna od tema na narednom samitu EU.

"Međutim, lideri zemalja EU su iskusni, pa su taj 'politički vruć krompir' gurnuli na formalnu raspravu nekoliko stepenika niže - komitetu stalnih predstavnika EU", objasnio je Čižov.

On je takođe istakao da Rusija ne namerava da traži ukidanje sankcija, "niti da čeka milost".

"Naša privreda se u potpunosti nosi sa sankcijama, mada se ne može reći da one ne nanose nikakvu štetu. Međutim, pravu štetu od sankcija trebalo bi razmatrati, ne za odvojene uzete privrede Rusije ili zemalja EU, nego za samu ideju stvaranja zajedničkog ekonomskog prostora od Lisabona do Vladivostoka. Tu ideju zasnovanu na međusobnom poverenju, podriva režim sankcija", zaključio je Čižov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čizov: Rusija ne čeka milost EU

Izvor: B92, 31.Okt.2014

EU bi krajem januara trebalo da preispita sankcije koje je uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, rekao je stalni stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov..."Tema sankcija formalno treba da se pokrene ponovo krajem januara, jer je spoljnopolitička služba Evropske komisije naložila da se sankcije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.