Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Zeman ukinuo bi sankcije Rusiji i pucao u novinare

Predsednik Češke Miloš Zeman zatražio je tokom trodnevnog obilaska centralne Češke da Evropska unija ukine sankcije Rusiji jer su kao oružje neefikasne a nanose štetu svima i izrazio nadu da će biti ukinute do kraja ove godine.

"Sankcije su kao oružje neefikasne. Ja sam dugoročno protiv bilo kakvih sankcija. Rusiju ne lome te sankcije već niske cene nafte. To je pravi razlog zašto je privreda Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali i Saudijske Arabije u velikim teškoćama", kazao je juče Zeman u gradu Vlašim, prenosi današnje Pravo.

Češki predsednik kao i prošle godine izrazio je nadu da će sankcije Rusiji biti ukinute do kraja godine zato što nikome ne donose korist već samo štetu.

Češki predsednik obišao je u Vlašimu i fabriku municije Selije&Belo i obećao pomoć u poslovima sa Češkom armijom a takođe podržao naoružavanje Čeha povodom izbegličke krize.

"Nakon atentata u Parizu promenio sam mišljenje o držanju oružja. Da je neko imao u džepu pištolj u Parizu bi sve moglo da izgleda drugačije", rekao je Zeman.

Predsednik Češke kazao je da bi municiju koju su mu poklonili u fabrici u Vlašimu upotrebio najradije protiv novinara.

"Nedavno sam na vojnom aerodromu u mestu Časlav pucao iz velikokalibarskog automata iz helikoptera. Nanišanio sam na prvi red i novinare u njemu i pritisnuo okidač. Nije u njemu bila municija", kazao je Zeman.

Češki predsednik nedavno je izazvao skandal jednom neslanom šalom kada je sunarodnicima preporučio da ako žele da se reše premijera i vlade jednostavno uzmu kalašnjikov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČEŠKI PREDSEDNIK: Evropo, ukini sankcije Rusiji, ionako nisu efikasne

Izvor: Kurir, 19.Apr.2016

..."Sankcije su kao oružje neefikasne Ja sam dugoročno protiv bilo kakvih sankcija Rusiju ne lome te sankcije već niske cene nafte To je pravi razlog zašto je privreda Rusije ali i Saudijske Arabije u velikim teškoćama", kazao je juče Zeman u gradu Vlašim, prenosi današnje Pravo..Češki predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.