Pozorišni festival za decu od 22. maja

Izvor: Akter, 07.Maj.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišni festival za decu od 22. maja

Međunarodni pozorišni festival za decu u Subotici biće održan od 17. do 22. maja uz pomoć Delegacije Evropske unije u Srbiji, saopštila je danas Delegacija

Šef Delegacije Majkl Devenport kazao je da ovaj festival okuplja najbolja dečja i lutkarska pozorišta Evrope i da je to odlična prilika da reditelji razmene iskustva, a deca upoznaju druge kulture.

"Deca iz svih krajeva Srbije imaju priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da uživaju u prvoklasnim pozorišnim predstavama i da steknu dragoceni uvid u druge kulture. Upravo iz ovih razloga zadovoljstvo mi je što je Evropska unija ove godine bila u mogućnosti da podrži festival. Neka napreduje i jača", izjavio je Devenport.

Direktor i selektor Festivala Slobodan Marković kazao je da organizatori nastoje da festival na pravi način reprezentuje svetsko, a posebno evropsko i domaće stvaralaštvo za decu, ali i srpsku kulturu uopšte.

Na 22. festivalu biće publika će moći da pogleda 18 predstava u takmičarskom programu na tri različite lokacije - u Dečjem pozorištu Subotica, Narodnom pozorištu na sceni "Jadran" i Pozorištu "Deže Kostolanji". Pozorišta čije su predstave na repertoaru dolaze iz Meksika, Nemačke, Norveške, Indije, Rusije, Italije, Poljske, Slovenije, Grčke, Hrvatske, Japana, Rumunije, Crne Gore, Mađarske i Srbije, navedeno je u saopštenju.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu su besplatni za sve posetioce.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Grada Subotice i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pozorišni festival za decu u Subotici uz podršku EU

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Međunarodni pozorišni festival za decu u Subotici biće održan od 17. do 22. maja uz pomoć Delegacije Evropske unije u Srbiji, saopštila je danas Delegacija...Šef Delegacije Majkl Devenport kazao je da ovaj festival okuplja najbolja dečja i lutkarska pozorišta Evrope i da je to odlična prilika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.