Poziv za osnivanje Specijalnog suda

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za osnivanje Specijalnog suda

Džejkobson je izrazila očekivanje da će Vlada Kosova prihvatiti poslednji predlog o Specijalnom sudu koji je predstavila EU

Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson pozvala je danas predstavnike kosovskih institucija da formiraju Specijalni sud jer u suprotnom, kako je istakla, SAD i druge zemlje prijatelji Kosova neće moći da blokiraju proces formiranja te sudske institucije u Savetu Bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << UN.

Učestvujući u aktivnostima "Angažovanja za ravnopravnost", Džejkobson je ocenila da Vlada Kosova "ni u kom slučaju ne treba da dovede u opasnost legitimitet i reputaciju zbog malog broja osoba koje mogu da budu optužene zbog sumnji da su izvršili krivična dela, opisana u izveštaju Dika Martija".

Ona je izrazila očekivanje da će Vlada Kosova prihvatiti poslednji predlog o Specijalnom sudu koji je predstavila EU.

"Ja se nadam da će Vlada vrlo brzo doneti odluku (o Specijalnom sudu), da će je poslati u Skupštinu i da će Skupština doneti zakon. Svi znamo šta je alternativa tome, ako Skupština ne usvoji zakon, SAD i drugi strateški partneri Kosova neće moći da blokiraju proces u UN", kazala je ambasadorka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.