Poziv mladima da aktivnije pristupe evrointegracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv mladima da aktivnije pristupe evrointegracijama

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pozvao je danas mlade u Srbiji da budu aktivniji u procesu pristupanja Srbije EU i da stalno traže informacije o Uniji i njenim ciljevima.

"Bitno je da EU i njenu suštinu i vrednosti što više približimo građanima. Proces pregovora sa Unijom je komplikovan što potvrđuje postojanje 35 poglavlja, ali Srbija se polako približava standardima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU", kazao je Benedikt na tribini u beogradskom Centru za promociju nauke.

Šefica Pregovaračkog tima Srbije u pregovorima za pristupanje EU Tanja Miščević ocenila je na tribini pod nazivom "Mladi i evropske integracije" da su vrednosti i odgovornost ključne u procesu evrointegracija.

"Ovaj posao radimo zbog vas, a vi ćete ga završiti. Srbija je deo evropske porodice, ali tek treba da postane deo strukture EU. Vrednosti Unije poput stabilnosti, demokratije i vladavine prava su i naše vrednosti, samo ih moramo razumeti na pravi način", kazala je Miščević obraćajući se mladima.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin rekao je na tribini da mladi moraju aktivno učestvovati u pretvaranju Srbije u uređeno društvo kroz proces evrointegracija.

Borovčanin je ocenio da Srbija treba da postane zemlja "reda, institucija i odgovornosti" u svim segmentima društva.

"Moramo postati uređeno društvo u školama, na fakultetima, ali i na ulicama. Mladi u Srbiji treba da afirmišu evropske vrednosti u svojim sredinama jer mnogi i dalje ne znaju šta su one", kazao je državni sekretar i dodao da će Ministarstvo omladine i sporta doprinositi tom procesu.

On je podsetio da je Srbija uspešno koristila program EU "Mladi u akciji" preko kojeg je realizovano 320 projekata vrednosti pet miliona evra.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.