Potpisivanje sporazuma o bespovratnoj pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje sporazuma o bespovratnoj pomoći

Evropska unija obezbedila je 30 miliona evra bespovratne pomoći iz pretpristupnih IPA fondova za saniranje posledica poplava u 24 opštine, a sporazum o odobravanju sredstava potpisaće danas u Obrenovcu šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Evropska unija obezbedila je ta sredstva kako bi što pre počela obnova škola, dečjih vrtića, kuća, stambenih zgrada, domova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravlja oštećenih u poplavama, navodi se u saopštenju EU info.

Za obnovu javnih ustanova biće izdvojeno 14 miliona evra, za čišćenje i obnovu privatnih stambenih kuća osam miliona evra, a isto toliko i za podršku ponovnom pokretanju poljoprivredne proizvodnje.

Gimnazija u Obrenovcu, gde će biti održana svečanost potpisivanja, jedna je od ustanova koja će biti obnovljena tim sredstvima (214.500 evra).

Projekte obnove sprovodiće organizacije Ujedinjenih nacija - UNOPS (Kancelarija UN za projektne usluge) i FAO (Organizacija UN za poljoprivredu i hranu), kao i tri velike nevladine organizacije - ASB (Arbeiter Samariter Bund), DRC (Danish Refugee Council - Danski savet za izbeglice) i HELP (nemačka organizacija za pružanje pomoći u obnovi i izgradnji poplavljenih područja).

Sporazum o odobravanju sredstava iz pretpristupnih fondova IPA potpisaće Devenport i Joksimović.

Ugovor će biti potpisan u gimnaziji i u Obrenovcu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimovićeva i Devenport potpisali sporazum o bespovratnoj pomoći EU

Izvor: Kurir, 25.Jul.2014

Srbija će imati isti pristup pretpristupnim IPA fondovima kao da je već postala članica EU, naveo je šef delegacije EU..OBRENOVAC - Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas u Obrenovcu sporazum...

Nastavak na Kurir...

Potpisan sporazuma o bespovratnoj pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014

Evropska unija obezbedila je 30 miliona evra bespovratne pomoći iz pretpristupnih IPA fondova za saniranje posledica poplava u 24 opštine, a sporazum o odobravanju sredstava potpisali su danas u Obrenovcu šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.