Pošto nismo deo EU, nismo pozvani da diskutujemo o sankcijama Rusiji!

Izvor: Press, 29.Jan.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pošto nismo deo EU, nismo pozvani da diskutujemo o sankcijama Rusiji!"

Srbija se zalaže za miroljubovo rešenje u istočnoj Ukrajini, rekao je danas u Beču predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
Kao predsedavajuća OEBS-u Srbija tesno sarađuje sa Nemačkom i Švajcarskom, budućim i bivšim predsedavajućim ovom organizacijom i učiniće sve da bude proaktivna i marljiva u potrazi za rešenjem krize, objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je on u izjavi novinarima posle sastanka sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

PROČITAJTE JOŠ:
Šešelj: Zanimljiv sam VBA jer jedini mogu da ugrozim režim
Premijer Vučić započeo posetu Beču
Platforma Nikolića biće ignorisana
   
"Ne možete reći da će Srbija biti odlučujući faktor. Mi činimo sve zajedno sa evropskim prijateljima da se kriza reši", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje austrijskih novinara.

On je naglasio da Srbija ima tradicionalne veze sa Rusijom, a da je istovremeno njeno strateško opredeljenje put u EU.

Međutim, primetio je, Srbija nije deo EU i nije pozvana da diskutuje o sankcijama protiv Rusije.

Vučić je izrazio nadu da će Austrije i drugi evropski partneri pronaći najbolji način da se reši kriza.

"Mi sebe ne smatramo najvažnijom zemljom na svetu. Mi smo mala zemlja i činimo najbolje da obavimo naš posao, da nikome ne naudimo, i ako imamo mogućnost da pomognemo u rešavanju problema", rekao je srpski premijer koji se nalazi u poseti Beču.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Želimo miroljubivo rešenje za istočnu Ukrajinu!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jan.2015

Srbija se zalaže za miroljubovo rešenje u istočnoj Ukrajini, rekao je danas u Beču predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Kao predsedavajuća OEBS-u Srbija tesno sarađuje sa Nemačkom i Švajcarskom, budućim i bivšim predsedavajućim ovom organizacijom i učiniće sve da bude proaktivna i...

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić: Činimo sve u potrazi za rešenjem krize u Ukrajini

Izvor: Politika, 29.Jan.2015

Srpski premijer je tokom razgovora za najvišim zvaničnicima u Austriji izrazio nadu da će uskoro biti otvoreni pregovori o poglavljima 35, 32, 23, 24.. Srbija se zalaže za miroljubivo rešenje u istočnoj Ukrajini, rekao je u Beču predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Kao predsedavajuća...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.