Posle dve decenije u svom novom domu

Izvor: RTS, 27.Jun.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle dve decenije u svom novom domu

Porodica Gnjatović koja je iz Bosne i Hercegovine izbegla u Pančevo, dobila je novu montažnu kuću i posle skoro dve decenije podstanarskog života više neće morati da plaća kiriju, jer sad ima svoj dom.
Milosava i Petar Gnjatović koji su se do sad 15 puta selili sa troje dece započinju novi život u svojoj kući od 60 kvadrata. Dobili su opremljeno kupatilo i kuhinju, a nameštaj će sami obezbediti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Od 2013. godine EU kao najveći donator finansira Regionalni stambeni program pomoću kojeg se zbrinajvaju izbeglice u četiri države.
"Evropska unija je od početka uključena u rešavanje stambenih problema ljudi koji su zbog rata ostali bez svojih kuća i u naredne dve godine doniraće još 40 miliona evra za zbrinjavanje svih izbegličkih porodica", kaže Nikola Bizel, Šef sekcije u delegaciji EU za Srbiju.
Ključeve od nove montažne kuće deci Gnjatovića uručio je Ivica Dačić, vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije.
U Pančevo je od 1992. godine doseljeno oko 12.000 izbeglica i grad im je do sad mnogo toga obezbedio.
"Obezbedili smo do sad 164 stambene jedinice, oko 200 građevinskih paketa vrednosti od oko 45 miliona dinara,11 seoskih kuća vrednosti od oko deset miliona dinara i četiri montažne kuće", kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.
Gnjatovići su hiljadita porodica koja je zbrinuta zahavaljujući Regionalnom stambenom programu,a u Srbiji ima još oko sedam hiljada izbeglica koje se nadaju da će uskoro dobiti svoj krov nad glavom.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.