Poseta Merkelove uticala na izveštavanje o EU

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Mar.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Merkelove uticala na izveštavanje o EU

Izveštaji srpskih medija o EU su u 2011. godini bili gotovo isključivo neutralni, što je dramatična promena u odnosu na prethodnu godinu, pokazalo je istraživanje Bi-Bi-Si medija monitoringa, koje je objavljeno 8. marta. Na te rezultate je, medjutim, uticao trenutak u kojem je istraživanje sprovedeno - u septembru prošle godine, izmedju posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji i odlučivanja evropskih ministara i lidera o statusu kandidata za Srbiju. Istraživanje je pokazalo da se izveštavanje o EU i dalje svodi na političke teme, da se u medijima uglavnom pojavljuju visoki zvaničnici i da se redje mogu čuti drugačija mišljenja.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela Merkel uticala na izveštavanje srpskih medija o EU?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2012

Izveštaji srpskih medija o EU su u 2011. godini bili gotovo isključivo neutralni, što je dramatična promena u odnosu na prethodnu godinu, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje Bi-Bi-Si medija monitoringa...Na te rezultate je, međutim, uticao trenutak u kojem je istraživanje sprovedeno -...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.