Poreska uprava i Republički zavod za statistiku potpisali sporazum o razmeni podataka

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava i Republički zavod za statistiku potpisali sporazum o razmeni podataka

Poreska uprava Srbije i Republički zavod za statistiku potpisali su danas sporazum o korišćenju administrativnih podataka u statističke svrhe, kako bi se zvanična statistika brže usaglasila sa metodologijom i praksom EU, sopštila je danas Poreska uprava.

Prelaskom na elektronsku poresku prijavu, kako se navodi, stvoreni su uslovi da se prikupljeni podaci Poreske uprave koriste u zvaničnoj statistici, korišćenjem administrativnih izvora podataka umesto prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podataka na svake pojedinačne institucije ili državnog organa.

Takav način razmene podataka, kako se ističe, značajno će smanjiti troškove i opterećenost privrede jer jednom dostavljen podatak nekoj državnoj instituciji neće morati ponovio da se dostavlja već će ga državni organi po potrebi razmenjivati. Sporazum su potpisali drektorka Poreske uprave Dragana Marković i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bolja saradnja Zavoda za statistiku i Poreske uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2017

Republički zavod za statistiku i Poreska uprava potpisale su danas sporazum koji će omogućiti razmenu podataka iz administrativnih evidencija koje su u nadležnosti tih institucija, što bi trebalo da smanji troškove i opterećnost privrede. ..Takav način razmene podataka značajno će smanjiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.