Pokretač Bregzita priznao da je prevario birače

Izvor: RTS, 24.Jun.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokretač Bregzita priznao da je prevario birače

Najdžel Faraž rekao je da ne može da ispuni obećanje da će 350 miliona funti, koje Britanija nedeljno šalje u EU, ići u britansko zdravstvo u slučaju Bregzita.
Faraž, jedan od pokretača Bregzita i lider evroskeptične i desničarske partije UKIP, u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" priznao je da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji jednostavno ne može da ispuni.

Aktivisti UKIP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su u svojoj propagandi mesecima "trubili" da Velika Britanija nedeljno šalje 350 miliona funti u Evropsku uniju i da će u slučaju Bregzita taj novac ići u britansko zdravstvo.
Britanci su na kraju izglasali izlazak iz Evropske unije, a samo tri sata nakon proglašenja rezultata, Faraž je priznao da je priča od 350 miliona funti u zdravstvenom sistemu jedna obična laž.
"Jednostavno to ne mogu da garantujem", rekao je Faraž i šokirao voditeljku koja ga je podsetila da je veliki deo od 17 miliona glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije to uradilo upravo zbog tog obećanja.
"To je bila greška, nismo smeli to da kažemo", smejao se Faraž, koji je pokušao da se izvuče uz objašnjenje da on to lično nikada nije rekao.
Voditeljka nije odustajala: "Čekajte, 17 miliona je glasalo za vas između ostalog i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila greška?"
"Tako je", mrtav hladan je odgovorio Faraž.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Faraž prevario birače?; "Ne mogu da ispunim obećanje"

Izvor: B92, 24.Jun.2016

London -- Lider UKIP i jedan od inicijatora Bregzita Najdžel Faraž rekao je da ne može da garantuje da će se ispuniti jedno od glavnih obećanja te stranke tokom kampanje...Kako je rekao, to je obećanje da će novac koji Britanija izdvaja za EU biti preusmeren u zdravstvo...Naime, njegova stranka...

Nastavak na B92...

Pokretač „Breksita“ priznao da je prevario birače

Izvor: Capital.ba, 25.Jun.2016, 07:08

LONDON, Lider desničarske partije UKIP i jedan od pokretača „Breksita“ Najdžel Faraž rekao je da ne može da ispuni jedno od glavnih obećanja tokom kampanje da će 350 miliona funti, koliko Britanija sedmično šalje u EU, prusmjeriti u britansko zdravstvo u slučaju odlaska iz bloka.   Gostujući...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.