Pojačan angažman Francuske na provođenju reformi

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan angažman Francuske na provođenju reformi

SARAJEVO - Ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni obećala je pojačan angažman njene zemlje i cijele EU na provođenju predviđenih reformskih mjera u oblasti ekonomije u BiH.

Bodoni je danas, tokom susreta sa premijerom Federacije BiH /FBiH/ Fadilom Novalićem, istakla da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje u oblasti malih i srednjih preduzeća, iako ekonomije Francuske i BiH nisu previše kompatibilne.

Novalić je iznio niz aktivnih mjera čiji je cilj snažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ekonomski razvoj, povećanje investicija i zaposlenosti, posebno u oblasti elektroenergetskih i infrastrukturnih projekata, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Poseban segment razgovora bila je razmjena iskustava iz oblasti koncesionih odnosa i javno-privatnog partnerstva, u čemu Francuska ima bogato iskustvo i spremna je da ga, posredstvom raznih projekata, predstavi i primijeni u BiH.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.