“Podržavamo evropsku orijentaciju Kosova“

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Podržavamo evropsku orijentaciju Kosova“

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak rekao je u petak u Bratislavi da zvanični stavSlovačke da ne priznaje nezavisno Kosovo nije prepreka da zvanična Bratislava pomaže i podrži integraciju celog zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Slovačka podržava evropsku orijentaciju Kosova: Miroslav Lajčak

 

Lajčak je na konferenciji za novinare nakon sastanka šefova diplomatija članica Višegradske četvorke sa resornim kolegama sa zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Balkana podsetio da je kosovski ministar inostranih poslova u poseti Bratislavi već teći put.

 

"Zvanični stav Slovačke (da ne priznaje Kosovo) nije prepreka za podršku evropskoj orijentaciji Kosova", kazao je Lajčak. Prisustvo šefa kosovske diplomatije u Bratislavi prema rečima Lajčaka upravo je potvrda da Slovačka koja podržava evropsku integraciju celog zapadnog Balkana, bez obzira na svoj zvanični stav ima niz konkretnih oblika saradnje sa Kosovom i predaje mu iskustva".

 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.