Podrška za samostalni život invalida

Izvor: juGmedia, 28.Feb.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška za samostalni život invalida

VLASOTINCE – Dvadeset i pet osoba s mentalnim i intelktualnim problemima u opštinama Vlasotince i Crna Trava imaće narednih 18 meseci podršku za samostalni život, po projektu koga su podržale Vlada Srbija i Evropska unija.

Projekat je vredan 142.000 evra, od čega je opština Vlasotince obezbedila 21.550 evra.

„ Ovaj projekat je odbran između 100 prijavljenih i najbolje ocenjen između 13 izabranih, dok je opština Vlasotince jedina na jugu Srbije koja je na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osnovu ovog projekta dobila podršku Delegacije EU i resornih ministarstava“, kazao je na konferenciji za novinare menadžer projekta Predrag Radulović.

U okviru projekta će se realizivati dve usluge: Usluge stanovanja uz podršku osobama sa mentalnim intelektualnim problemima i usluga pomoći u kući za ovu grupu korisnika.

Predsednik opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović izvinio se što projekat kasni zbog zastoja u 2014. godini i naglasio da je opština iz budžeta izdvojila 4.100.000 za realizaciju projketa.

„Onoliko koliko bude utrošeno, toliko ćemo realizovati iz budžeta. Nadam se da preostali iznos može da bude povod za neku dalju saradnju. Naš cilj je i da se na ovaj način približimo i predpristupnim fondovima Evropske unije“, kazao je Ljubenović.

Pratneri na projektu su: Udruženje građana „Centar za edukaciju Osmeh“ iz Vlasotinca, Centar za socijalni rad iz i Dom zdravlja u Vlasotincu.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.