Podrška EU-perspektivi zapadnog Balkana

Izvor: Akter, 28.Avg.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška EU-perspektivi zapadnog Balkana

Šeff nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da konferencija u Berlinu pokazuje da se Nemačka, uz veliku aktivnost, angažuje za ceo region

Štajnmajer naglašava stav Berlina o evropskoj perspektivi svih zemalja zapadnog Balkana.

''Mi želimo naš susret da iskoristimo da bi pohvalili dosadašnji napredak regiona na putu ka Evropskoj uniji ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << EU). Istovremeno, diskutovaćemo o pitanjima koja su odlučujuća za tempo i uspeh u približavanju EU zemalja zapadnog Balkana. Pri tome će biti reči o tome kako da te zemlje i, u okviru regionalne saradnje, sprovedu nužne reforme'', rekao je Štajnmajer i izrazio zadovoljstvo što su njegove kolege sa Balkana i drugi aktivni partneri došli u Berlin.

Štajnmajer je, kako je saopštilo njegovo Ministarstvo, povodom ''aktuelne međunarodne krize u našem komšiluku'', rekaoda on želi sa svojim kolegama da se savetuje o tome kako se zajedničke evropske vrednosti i interesi jasno u jednoj jedinstvenoj evropskoj politici mogu pokazati.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Štajnmajer: Podrška Berlina EU-perspektiva zapadnog Balkana

Izvor: Studio B, 28.Avg.2014

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da konferencija u Berlinu pokazuje da se Nemačka angažuje za ceo region i naglašava stav Berlina o evropskoj perspektivi svih zemalja zapadnog Balkana..."Mi želimo naš susret da iskoristimo da bi pohvalili dosadašnji napredak regiona...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.