Podrška Albaniji na putu ka EU

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Albaniji na putu ka EU

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozdravila je danas čvrstu opredeljenost Albanije za evropski put i napore koje preduzima kako bi postala konstruktivni partner u regionu

Mogerini je danas u Briselu razgovarala sa albanskim premijerom Edijem Ramom o političkom razvoju i reformama koje Albanija preduzima nakon što je prošle godine dobila status kandidata za članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u EU, saopštila je EU.

Posle sureta Mogerini je izjavila da Albanija ima jasnu evropsku perspektivu i da je sa Ramom razgovarala o daljim koracima u tom procesu.

"Pozdravljam čvrstu opredeljenost premijera Rame za evopski put Albanije, uključujući neophodne reformske poslove. Razgovarali smo i o regionalnoj dimenziji i izrazila sam zahvalnost za kontinuirane napore Albanije da bude konstruktivni partner u regionu i šire", rekla je visoka predstavnica EU.

Rama se danas u Briselu sastao i sa premiejrom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Albanija konstruktivan partner

Izvor: B92, 21.Apr.2015

Federika Mogerini pozdravila je čvrstu opredeljenost Albanije za evropski put i napore koje preduzima kako bi postala konstruktivni partner u regionu...Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je u Briselu razgovarala sa albanskim premijerom Edijem Ramom o političkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.